fu'a_ulu

Tala Fou

Le feso'ota'iga i le va o u'amea ma fa'apalepale

O le alumini o le alumini, sa'o?Ia, ioe.Ae o loʻo i ai le faitau selau o alumini alumini eseese.E taua le amataina o lau poloketi e ala i le mafaufau ma le totoa i le filifiliga o le u'amea.O le mea lea e tatau ona e iloa.

O loʻo i ai ni mea faʻapipiʻi faigofie, e pei o le 6060 poʻo le 6063, ma le laʻititi laʻititi o mea e mafai ona faʻaaogaina, e pei o le 6005 ma le 6082. Ma latou taufetuli i luga o uʻamea malolosi e faigata ona faʻafefe ma faʻalatalata atu i mea faʻainisinia o le uamea.

O uʻamea e iai faʻavasegaga maualuga e sili atu le malosi, ae sili atu foi le taugata.Mo lena mafuaaga, e taua le amataina o lau poloketi e ala i le mafaufau ma le totoa i le filifiliga o mea faʻapipiʻi.

fa'ailoga alumini fa'alila

Alloy vaega e aafia ai le faagasologa o le gaosiga

O loʻo i ai se metotia faʻapitoa mo le gaosiga o ituaiga taʻitasi.E ui ina mana'omia e le tasi u'amea na'o sina mālūlū itiiti pe a mae'a le fa'agasologa o le extrusion, e mana'omia e le isi mea e sili atu, fa'alautele atu i le vai nai lo le mālūlū o le ea.O nei auala malulu e i ai se aafiaga taua i luga o le faapalepale ma i luga o le mafai ona tuʻuina atu se faʻamatalaga i se foliga faʻapitoa - ma faia faʻatapulaʻa, aemaise lava mo uʻamea e sili atu ona faigata ona faʻafefe.

Ona i ai lea o elemene kemikolo o loʻo i ai i se mea faʻapipiʻi.O elemene e pei o le manganese, zinc, iron, copper ma le vanadium o loʻo maua i se tulaga sili atu pe laʻititi i totonu o le mamafa mamafa aemaise lava.E taua tele le Vanadium mo mea faʻalavelave faʻafuaseʻi o loʻo maua i totonu o pisinisi taʻavale.O nei elemene mamafa foi e a'afia tele ai le ofuina o mea pa'u, ma o se taunuuga, latou te a'afia ai le tele o fa'amatalaga - aemaise lava le fa'apalepale - fa'atasi ai ma le tele o se'ese'ese o le umi e tu'u ai le mate.

E taua le faapalepale

Aisea e taua tele ai le faapalepale?O mafuaaga autu nei:

  • Faʻamalieina manaʻoga faʻatinoina
  • Fuafuaina o le pito sili ona fa'atagaina o la'ei mate
  • Le gafatia e maua ai foliga manaʻomia o le extrusion, lea e aʻafia i le lavelave o le talaaga ma pe tatala pe tapuni.
  • Fa'atuina tulaga fa'apitoa fa'apitoa mo lomitusi, e pei o le fa'amalieina, fa'amalulu i fafo ma le vevela amata

Taimi meli: Me-17-2023

Fa'amolemole lagona le saoloto e fa'afeso'ota'i i matou