fu'a_ulu

Tala Fou

I le taimi nei, o loʻo faʻatuputeleina le faʻalavelave o uafu container i konetineta uma.

O le fa'ailoga o le fa'amauina o le uafu a Clarkson o lo'o fa'aalia ai e o'o mai i le Aso Tofi na te'a nei, e 36.2% o va'a a le lalolagi na pa'ulia i uafu, nai lo le 31.5% mai le 2016 i le 2019 a'o le'i fa'ama'i.Na faailoa mai e Clarkson i lana lipoti lata mai i vaiaso taitasi e faapea o le tumutumu i le talafatai i sasae o le Iunaite Setete ua lata mai nei ua siitia maualuga i tulaga maualuga.

O Hapag Lloyd, o se kamupani vaʻa Siamani, na faʻasalalau lana lipoti lata mai o galuega i le Aso Faraile, ma faʻaalia ai le tele o faʻafitauli faʻalavelave o loʻo feagai ma vaʻa ma vaʻa i le lalolagi atoa.

Ua matua'i pipi'i tele uafu i konetineta uma

Asia: ona o le faʻaauau pea o faʻamaʻi ma afa o le vaitau, o taulaga tetele i Saina e pei o Ningbo, Shenzhen ma Hong Kong o le a feagai ma le mamafa o le fanua ma le faʻamaufaʻailoga.

Ua lipotia mai o le tele o fale teu oloa o isi taulaga tetele i Asia, Sigapoa, ua oʻo atu i le 80%, aʻo le tele o fale teu oloa a Busan, le taulaga tele i Korea i Saute, e maualuga atu, e oʻo atu i le 85%.

Europa: o le amataga o aso malolo o le taumafanafana, taamilosaga o osofaʻiga, o le faʻateleina o numera o covid-19 mataupu ma le ulufale mai o vaʻa mai Asia ua mafua ai le faʻalavelave i le tele o taulaga e pei o Antwerp, Hamburg, Le Havre ma Rotterdam.

Amerika Latina: o le faaauau pea o le tetee a le atunuu ua taofia ai galuega o le uafu a Ekuatoa, ae o le itu i matu, o le osofaʻiga i luga o le initaneti i luga o faiga masani a Costa Rica i le lua masina talu ai o loʻo faʻalavelave ai, ae o Mekisiko o se tasi o atunuʻu e sili ona aʻafia i le salalau o le faʻalavelave o le uafu.O lo'o lipotia mai o le tele o fanua e teu ai i le tele o uafu e maualuga atu i le 90%, ma mafua ai ona tuai tele.

Amerika i Matu: lipoti o le tuai o uafu ua pulea ai le felauaiga o tala fou i le taimi atoa o le faamai, ma o loo avea pea ma faafitauli ia Iulai.

Amerika i Sasae: o le taimi faatalitali mo nofoaga i Niu Ioka / New Jersey e sili atu i le 19 aso, ae o le taimi faʻatali mo moega i Savannah e 7 i le 10 aso, latalata i se tulaga faʻamaumauga.

2

Amerika i Sisifo: na le mafai e itu e lua ona maua se maliliega i le aso 1 o Iulai, ma na le manuia le feutagaiga, lea na faʻafefe ai le faʻagesegese ma le taia o le uafu i Amerika i Sisifo.Mai ia Ianuari ia Iuni o le tausaga nei, na siitia ai le 4% o oloa faaulufale mai a Amerika mai Asia, ae o le aofaʻi o oloa faaulufale mai i Amerika ma Sisifo na paʻu i le 3%.O le vaega o le Iunaite Setete ma Sisifo i le aofaʻi o oloa faaulufale mai a le Iunaite Setete na paʻu foi i le 54% mai le 58% i le tausaga talu ai.

Kanata: ona o le utiuti o le avanoa o le nofoaafi, e tusa ai ma Herbert, o Vancouver o loʻo feagai ma "matua tuai" ma le maualuga o le fanua e 90%.I le taimi lava e tasi, o le faʻaaogaina o le uafu i Prince Rupert uafu e maualuga i le 113%.I le taimi nei, o le averesi taimi e nofo ai le nofoaafi e 17 aso.O le taofia e mafua ona o le leai o ni taavale afi e maua.

3

Fuainumera suʻesuʻeina e le sami, faʻauluuluga i Copenhagen, na faʻaalia ai e oʻo mai i le faaiuga o Me, 9.8% o le vaʻa o le lalolagi e le mafai ona faʻaaogaina ona o le tuai o sapalai, maualalo ifo i le maualuga o le 13.8% ia Ianuari ma le 10.7% ia Aperila.

E ui lava o loʻo i ai pea le uta i luga o le sami i se tulaga maualuga maualuga, o le tau o uta vaʻaia o le a tumau pea i lalo i lalo i le tele o taimi o le 2022.


Taimi meli: Iul-06-2022

Fa'amolemole lagona le saoloto e fa'afeso'ota'i i matou