fu'a_ulu

Tala Fou

Vaega 2. Tekinolosi: alumini extrusion + felafolafoaʻi faʻavevesi uelo e pei o le autu, leisa uelo ma FDS poʻo le avea ma taʻiala i le lumanaʻi
1. Fa'atusatusa i le lafo ma le fa'ailoga, alumini extrusion faia fa'amatalaga ona uelo lea o le tekinolosi autu o pusa maa i le taimi nei.
1) O le loloto o le ata o le atigi i lalo o le pusa maa o loʻo faʻapipiʻiina e le paʻu alumini faʻamau, o le le lava o le vibration ma le malosi o le aʻafiaga o le pusa o le maa, ma isi faʻafitauli e manaʻomia ai le atinaʻeina o taavale e iai le malosi tuʻufaʻatasia o le tino ma le taʻavale;
2) O le fata maa alumini tu'u i le faiga tu'u oti fa'aaogaina le fa'ameamea tasi-taimi atoa.O le faʻaletonu o le alumini alumini e faʻafefe i lalo, taʻe, malulu malulu, atuatuvale, porosity ma isi faaletonu i le faiga o le lafo.O le faʻamaufaʻailogaina meatotino o le oloa pe a uma le lafo e matitiva, ma o le faʻalauteleina o le faʻaogaina o le alumini alumini e maualalo, lea e faigofie ona faʻaleagaina pe a uma le faʻafefe;
3) Extruded alumini alumini fata maa o le taimi nei autu autu mamanu fata maa, e ala i le splicing ma le faagasologa o talaaga otooto e faafetaiaia manaoga eseese, ei ai le lelei o le mamanu fetuutuunai, faagasologa faigofie, faigofie ona suia ma isi;Performance Extruded alumini alumini fata maa e maualuga rigidity, vibration tetee, extrusion ma aafiaga aafiaga.
7
2. Aemaise lava, o le faagasologa o le alumini extrusion e fausia ai pusa maa e faapea:
O le ipu pito i lalo o le tino pusa e fausia e ala i le fete'ena'iga fa'aoso fa'aoso ina ua uma ona extruded le pa alumini, ma le tino pusa pito i lalo o lo'o faia e ala i le uelo fa'atasi ma papatusi itu e fa.I le taimi nei, o le faʻamatalaga alumini faʻapitoa e faʻaaogaina le 6063 poʻo le 6016 masani, o le malosi malosi o loʻo i le va o le 220 ~ 240MPa, pe a fai o le faʻaaogaina o le alumini faʻapipiʻiina maualuga, malosi malosi e mafai ona oʻo atu i le sili atu i le 400MPa, pe a faʻatusatusa i pusa faʻamatalaga alumini masani e mafai ona faʻaitiitia le mamafa 20%~30%.
6
3. O lo'o fa'aauauina fo'i le fa'aleleia atili o tekonolosi fa'auilavea, o le fa'auluuluga o lo'o iai nei o le fe'avea'i fa'agaoioi
8
Ona o le manaʻoga e faʻapipiʻi le faʻamatalaga, o le faʻaogaina o tekonolosi e iai se aafiaga tele i luga o le mafolafola ma le saʻo o le pusa maa.Tekinolosi pusa maa uelo ua vaevaeina i le uelo masani (TIG uelo, CMT), ma o le taimi nei o le uelo fela'ua'i autu (FSW), uelo sili atu leisa, u'amea poto fa'amalosi (FDS) ma tekinolosi fa'amau.
TIG uelo o loʻo i lalo o le puipuiga o le kesi inert, faʻaaogaina le arc faʻatupuina i le va o le tungsten electrode ma le uelo e faʻafefe ai le uʻamea faavae ma faʻatumu uaea, ina ia maua ai le lelei maualuga.Ae ui i lea, faatasi ai ma le evolusione o le fausaga o pusa, o le tele o pusa e sili atu, o le fausaga faʻamatalaga e sili atu ona manifinifi, ma le saʻo saʻo pe a uma ona faʻaleleia le faʻapipiʻiina, o le TIG welding o loʻo i se tulaga le lelei.
CMT o se faiga fou MIG / MAG uelo, faʻaaogaina o le pulupulu tele o loʻo i ai nei e faʻamalieina ai le uaea uʻamea, e ala i le vevesi i luga o le meafaitino, kalave ma masini pamu, fausia ai se faʻaauau pea, faʻatasi ai ma sina mea vevela, leai se paʻu, faʻamautu arc ma vave uelo saosaoa ma isi tulaga lelei, e mafai ona faaaogaina mo le tele o mea uelo.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le pusa faʻapipiʻi i lalo o le pusa maa faʻaaogaina e BYD ma BAIC faʻataʻitaʻiga e tele lava ina faʻaaogaina tekinolosi faʻapipiʻi CMT.
4. Fa'aleaga fusi fa'aleaganu'u ei ai fa'afitauli e pei o le deformation, porosity ma le maualalo fa'atasi fa'atasi e mafua mai i le tele o le vevela.O le mea lea, e sili atu le lelei ma le lanu meamata fa'atekonolosi fa'atekonolosi fa'atekonolosi fa'atasi ai ma le maualuga o le lelei o le uelo ua fa'aaogaina lautele.
FSW e faʻavae i luga o le vevela e mafua mai i le feteʻenaʻiga i le va o le nila fefiloi fefiloi ma le tauau o le uʻamea ma le uʻamea faavae e avea ma punavai vevela, e ala i le taamilosaga o le nila faʻafefiloi ma le malosi axial o le tauʻau e ausia ai le tafe o le plasticization o le. uamea faavae e maua ai le sooga uelo.FSW uelo faʻatasi ma le malosi maualuga ma le faʻamaufaʻailoga lelei o loʻo faʻaaogaina lautele i le fanua o pusa pusa maa.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le pusa maa o le tele o faʻataʻitaʻiga a Geely ma Xiaopeng e faʻaaogaina le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina.
E fa'aogaina e le fa'alava leisa se fa'alava leisa ma le maualuga o le malosi e fa'afefe ai le pito i luga o le mea e fa'afefeteina e fa'afefe ai mea ma fausia ai se so'oga fa'alagolago.E leʻi faʻaaogaina lautele meafaigaluega faʻapipiʻi laser ona o le maualuga o le tau o tupe faʻaalu muamua, taimi umi toe foʻi mai, ma le faigata o le faʻaogaina o le laser alumini alumini.
5. Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o le faʻaogaina o le uʻamea i luga o le saʻo o le pusa, o loʻo faʻapipiʻiina le tekonolosi faʻapipiʻi (FDS) ma le faʻapipiʻiina o tekonolosi, e aofia ai pisinisi lauiloa o WEBER i Siamani ma 3M i le Iunaite Setete.
FDS feso'ota'iga tekonolosi o se ituaiga o le malulu faiga faiga o le tagata lava ia-tapping sikulima ma le faʻamau fesoʻotaʻiga e ala i faʻamau faʻamau o le nofoaga autu meafaigaluega e faʻatautaia ai le suiga maualuga-saosaoa o le afi e faʻafesoʻotaʻi i le vevela friction ipu ma palasitika deformation.E masani ona faʻaaogaina i robots ma e maualuga lona tulaga o masini.
I le fanua o le gaosiga o pusa maa fou, o le faagasologa e masani lava ona faʻaaogaina i le pusa fausaga faʻavaa, faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le faʻagasologa, ina ia mautinoa le lava o le malosi o fesoʻotaʻiga aʻo iloa le faʻamaufaʻailogaina o le pusa.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le pusa maa o se faʻataʻitaʻiga taʻavale a le NIO o loʻo faʻaogaina le tekonolosi FDS ma ua faʻateleina ona gaosia.E ui lava o tekinolosi a le FDS o loʻo i ai ni faʻamanuiaga manino, e iai foʻi mea le lelei: tau maualuga o meafaigaluega, tau maualuga o faʻauluuluga post-weld ma sikulima, ma isi, ma tulaga faʻaogaina e faʻatapulaʻaina ai lona faʻaogaina.
Vaega 3. Fea'aiga Maketi: E telē le avanoa o le maketi pusa ma'a, fa'atasi ai ma le fa'atuputeleina vave
O taavale eletise mama o loʻo faʻaauau pea ona faʻateleina le tele, ma o le avanoa maketi o pusa maa mo taʻavale malosi fou ua vave faʻalauteleina.Faʻavae i luga o faʻatauga faʻatauga i totonu o le atunuʻu ma le lalolagi atoa o taʻavale malosi fou, matou te faʻatatauina le avanoa maketi i totonu o le atunuʻu o pusa maʻa fou o taavale malosi e ala i le faʻatatauina o le averesi i le iunite tau o pusa fou malosi:
Manatu autu:
1) O le faʻatauga o taavale fou malosi i Saina i le 2020 e 1.25 miliona.E tusa ai ma le Fuafuaga Atinaʻe Medium ma Long-Term o Alamanuia Taʻavale na tuʻuina atu e Matagaluega e tolu ma komisi, e talafeagai le faʻapea o le faʻatauga o le tele o taavale pasese malosi i Saina i le 2025 o le a oʻo atu i le 6.34 miliona, ma le gaosiga i fafo o le fou. taavale malosi o le a oʻo atu i le 8.07 miliona.
2) O le aofaʻi o faʻatauga a le atunuʻu o taʻavale eletise mama e tusa ma le 77% i le 2020, faʻapea o le aofaʻi o faʻatauga o le a maua mo le 85% i le 2025.
3) O le faʻaogaina o le pusa alumini alumini pusa ma le faʻamaufaʻailoga o loʻo tausia i le 100%, ma o le tau o se uila tasi e RMB3000.
Fuafuaga fa'ai'uga: e fa'atatau e o'o atu i le 2025, o le avanoa maketi o pusa ma'a mo ta'avale pasese fou malosi i Saina ma fafo o le a tusa ma le RMB 16.2 piliona ma le RMB 24.2 piliona, ma o le fua fa'atatau o le tuputupu a'e mai le 2020 i le 2025 o le a 41.2% ma 51.7%
11
12

Taimi meli: Me-16-2022

Fa'amolemole lagona le saoloto e fa'afeso'ota'i i matou